Різниця між QA Automation та QA Manual

Усі знання варто розділити на теорію тестування та технічну базу. Звіт MarketsAndMarkets прогнозує, що до c# вакансии 2024 року ринок автоматизації зросте більш ніж удвічі проти 2019-го, а його обсяг сягне $28,8 млрд. А відтак, на спеціалістів з автоматизованого тестування буде дуже високий попит. Для створення автотестів найчастіше використовується спеціальне програмне забезпечення — фреймворки. Він мультиплатформний, орієнтований на роботу з веб-застосунками і підтримує велику кількість популярних мов програмування. Більше того, Selenium є основною технологією для багатьох інших інструментів автоматизації браузерів, API та фреймворків.

Чи вірно, що QA-автоматизаторам потрібно розбиратися в програмуванні чи не краще за розробників?

Подібні тести допомагають визначити межі продуктивності та надійності системи під високими навантаженнями або некоректними діями користувачів. Про щоденні задачі тестувальника в ІТ-компанії на нашому YouTube-каналі розповіла Марина Павельчак, Senior QA Engineer в компанії SoftServe. Також за допомогою QAOps ІТ-компанії зможуть автоматизувати більше процесів та покращити операції між окремими відділами.

Ресурси для Software Test Automation інженерів-початківців

QA Automation що потрібно знати

Звичайно, зручно, коли поряд з QA Automation працює QA Manual. У такому разі можна зосередитись на технічній частині. А найголовніше – не треба боятися, що ти чогось не знаєш, головне бажання та старанність. Ми вчимося все життя – “Чим більше ми не знаємо, тим більше нам доведеться дізнатися”.

QA Automation що потрібно знати

Основи програмування + HTML/CSS

Адже в теорії він знає, що таке Story Points, але на практиці у кожної команди може бути своя шкала. На ньому всі учасники розробки оцінюють завдання в Story Points. Це умовна величина, що визначає складність його виконання. Вона враховує всю активність, потрібну, щоб зробити це завдання.

Обов’язки QA Automation Engineer

  • На цьому етапі від QA-аналітика потрібно насамперед уміння бачити картину в цілому, а не зокрема.
  • 3к за ручного і 6к за автомейшена це не дуже відрізняється?
  • Також може бути важко у сферах на кшталт медичної, де ставлять високі вимоги до тестування і його автоматизації.
  • Роль будь-якого QA у команді — це насамперед важливість якості продукту.
  • DOU поспілкувався з QA-фахівцями, які свого часу перейшли в Automation, про переваги та труднощі цього шляху.

Крім того, їх можна багаторазово використовувати і легко запускати на різних машинах. Автоматизація дозволяє компаніям економити ресурси, оптимізувати час розробки продукту, швидко досягати бізнес-цілі. Вона потрібна й тестувальникам, оскільки вони можуть бачити готовність продукту до запуску на ринок. Незважаючи на високу конкуренцію за місце тестувальника, кількість вакансій залишається однією з найбільших на ринку праці в IT.

GoIT залучає інвестиції від Horizon Capital заради міжнародної експансії, вищої освіти та ШІ

Тому у цій статті розповідаємо про новітні тренди QA Automation для фахівців у цій сфері. Перетворюємо список наведених вище технологій на туторіал. Наприклад, Git – це важливий інструмент для спільної роботи над кодом та співпраці з розробниками. Заповніть, якщо ви не проти, щоб ми могли зв’язатись у випадку потреби. Підписуйтесь на щотижневу розсилку від головної редакторки Happy Monday з підбіркою найцікавішого контенту тижня, новин та кар’єрних можливостей. Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та угодою користувача.

QA Automation що потрібно знати

Але я чув про випадки в деяких компаніях, що люди в Automation QA отримували нижчий грейд, ніж мали у Manual. Не скажу, що сьогодні стати автоматизатором важче, ніж років десять тому. Звісно, ситуація на ринку погіршилася, але війна вплинула на всі ІТ-напрями, а не лише на QA. А от мати хороші знання предметної області — завжди плюс.

А технічні знання — це must-have набір, який потрібно використовувати з першого дня роботи. Наприклад, якщо інженер не знає, як працювати з гітом, то це погано і ознака некомпетентності. А якщо він не розбирається у тонкощах IRS чи SWAP транзакцій (з першого дня) — то це штуки, які ЯКЩО ТРЕБА — можна довчити.

Automation QA використовує певну мову програмування та фреймворк для того, щоб створювати програми, які будуть проводити тестування продукту замість самого фахівця. Щодо світчерів сьогодні і їхніх шансів отримати роботу. Наприклад, співробітник працює у підтримці, приблизно розуміє продукт, вміє розв’язувати конфлікти й має бажання зростати. Такий перехід з нетехнічної спеціальності в бік інженерної є досить реалістичним і навіть перспективним. Бо компанії вигідно мати справу з тим, хто вже в контексті. Особливо коли продукт специфічний і знайти спеціалістів з досвідом нереально (це, до речі, про Embedded).

QA-інженер відповідає за розробку стратегій тестування, автоматизацію тестових процесів, визначення критеріїв якості та загальний контроль якості програмного забезпечення. Він має глибше розуміння процесу розробки ПЗ та відповідає за складніші стратегічні завдання в тестуванні. Навички в автоматизованому тестуванні відкривають можливості для створення розширених тестових наборів та автоматизованого виконання тестів. Знайомство з інструментами автоматизації, такими як Selenium, Cucumber, JUnit, TestNG, допоможе тобі у цьому. Я зазвичай приходив на проєкт як автоматизатор і починав усе з нуля.

Якщо в команду потрібен спеціаліст, якому доведеться тестувати СRМ-систему, а ви в очі її ніколи не бачили, краще шукати іншу вакансію. На ринку багато охочих, і всі у плюс-мінус схожих умовах. З того часу я не готувався до співбесід, сидячи й повторюючи усе вечорами, а просто йшов з тим набором знань, які збирався «продавати» роботодавцю. Коли я навчалася, у нас було програмування та інші профільні предмети, але не було дисципліни, пов’язаної з тестуванням.

Для роботи із забезпеченням, яке використовує бази даних, необхідно вивчити основи SQL. Звіти про помилки потім надсилаються розробникам, які відповідальні за подальше виправлення багів. Підписуючись, ти погоджуєшся отримувати розсилку від Anywhere Club і партнерів клубу, а ще приймаєш політику конфіденційності.

Адже роботу для навчання потрібен час — тільки після нього він зможе виконувати монотонну роботу значно швидше за людину. На мій погляд, якщо спеціаліст має вдосталь часу для навчання, то за три-шість місяців він може розібратися з базою мови програмування і почати писати свої перші автотести. Нехай вони будуть недосконалі, але людина вже розумітиме суть та покращуватиме вміння завдяки практиці.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *